torstai 26. toukokuuta 2016

Raitilla -kankaasta valmistunutta


Verson Raitilla kankaista kun tuli ennakkoilmoitus, päätin ostavani niitä kun myyntiin tulevat. Sattuivat sitten tulemaan kankaiden yönä myyntiin ;) tuli tilattua vähän muutakin.

Vihreä Raitilla päätyi meillä pojan 92cm paidaksi (OB 4/10 Papana). Kangasta jäi jäljelle sen verran että sain vielä legginsit kokoa pidennetty 92cm (tyttö nyt noin 95cm ja lähes vaipaton, joten jospa menisivät edes kesän), kaavana joku jo unohtamani sivusaumaton.


Saa nähdä saisko tuosta vielä vaikka suositun solmupannan vaikka anopille. Pohojalaaset uppoo tähän sukuun hyvin :)

Pinkki Raitilla odottaa ompelua, pari tyttöjen vaatetta tulossa :)

tiistai 17. toukokuuta 2016

Appelsiinihuppari sekä pari t-paitaa kesään


Keltaoranssiin haasteeseen ompelin toisen hupparin itselleni. Tämä appelsiini joustofrotee kiusas mua koko talven, leikattunakin oli varmaan kuukauden. Viime viikolla sain viimein jotain aikaiseksi :)


Kaavana pohjalla on naisten huppari koossa 40/42 Suuren käsityön 1 tai 2/2007 lehdestä. Lisäyksinä taskut (kaarevat, päättyy alaresoriin) ja resori helmaan, hupun vuorin jätin pois ja naru on vielä mietinnän alla. Hupun muutin hiipaksi.


Ompelumaniaan liityttyäni sunnuntaina, oon ommellu 2 paitaa pojalleni. Kaavana molemmissa OB 4/10 Papana (ph paita), koko 92cm. Eipähän jää heti pieneksi ;)


Sunnuntaina leikkelin molemmat katsoessani Slovakia-Suomi peliä. Olaf-digiprintti on suloista ja löytö Kangashamstereista (kankaasta riittää vielä siskoillekin ;)).

Toinen paita on koottu trikoovaraston uumenista. Isänsä paidasta ei jäänyt kuin hihapalojen ja kantin verran kangasta, joten niihin tyydyttiin. Sattumalta oli Käpysen Kulkuneuvot-kankaan sinertävien tekstien väriin sopivaa trikoota jemmassa. Näistäpä sitten kasattiin tämä paita.


Mitähän seuraavaksi, jotain itselle vai ihan jotain muuta...jotain keltaista vois tälle kuulle ommella :)

maanantai 9. toukokuuta 2016

Paratiisin puutarhaa, ensimmäiseni


Siinäpä se. Paratiisin puutarhaa 1,1m pätkä muuntui kesämekoksi SK 5-6/15 trikoisen maximekon kaavalla (mutta vain polvien alle). Oranssi joustofrotee lämmittää mieltä ja ruumista ♡



Kaula-aukko, kädentiet sekä taskunsuut on huoliteltu ompelukoneella nelinkertaisesti resoria kääntämällä. Resori olikin onnenpotku, kanttien verran löysin sävyyn sopivaa kätköistä. Taskun ulkoreunan tikkasin ensin kaksoisneulalla, mutta jäi valjuksi, joten lisäsin vielä siksakin päälle. Helmassa on (toistaiseksi) pelkkä kaksoisommel.




Taitaa mekkonen lähteä mukaan vkl reissulle :) vaikka vettä on luvattukin...

Hommahuoneen oranssikeltaiseen haasteeseen mahtuu vielä tuotoksia...huppari, laukku, vauvanhousuja? Mistäpä sitä vielä tietää...

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Kolme toppitunikaa kolmesta eri kangastyypistä

Olikin sen verran samantapaisia nämä toukokuun ekan viikon väkerrykset, että sopivat hyvin samaan postaukseen :)


Männä viikolla valmistui ennen vappua kesken jäänyt Toini tunika. Minttu-valko-violetti-musta värityksellä olikin tavallista värikkäämpi omaksi vaatteeksi. Mutta tämän Verson joustocollegen ihana tuntu oli kyllä kaiken arvoinen! Tarkoitus oli aluksi tehdä toppi, mutta tunikaksi se vääntyi resorin avulla. Kaavana pohjalla SK 5-6/15 trikoomaximekko.



Eilen surautin aamulla valmiiksi leikatuista toppikankaista jälleen tunikan lisäämällä resorin helmaan :D tällä lähdin kaupungille heti valmistumisen jälkeen...ihanaa, kun Retrock-mekosta jäi jäljelle topin verran kangasta. JF ♡ kaava sama kuin edellä.


Tänään ompelin jo jonkun aikaa leikattuna olleen oranssin trikootopin. Tästä tuli piitkä toppi, muttei ihan tunika ;) kaavana Onion 2035, ja luultavasti teen tällä jatkossa vain jftunikoita tai mekkoja. Ellei SKn kaava voittanut ;)



Oranssi on valloittava väri, kuten seuraavastakin kuvasta voi päätellä ;)


HommaHuoneen oranssi (ja keltainen) toukokuu oli enemmän kuin tervetullut!