sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Retrock viimein


Viimein sain tehtyä jotain ihanasta Retrock-joustofroteesta. Ihastuin tästä tehtyihin luomuksiin Ompeluelämää lukiessani, ja joku yläosa tästä oli saatava. Kangasta tuli haalittua sen verran että sain tunikamekkosen 3/4hihoilla ja taskuilla :) huppuunkin olisi riittänyt, mutta en halunnut kaula-aukolle ylimääräistä.


Kaavan pohjalla on Koot.fi:n Ehta XL, jota on pienennetty Lään ja tehty muutamia muita muutoksia olkapäille (lyhyemmät vekit) ja sivuille. Taskut ovat pelkät päällikankaaseen kiinnitetyt taustapalat. Helma yltää noin polviin.




Nyt olisin vaatteiden puolesta valmis juhlimaan poikani 1-vuotispäivää, mutta vielä pitää harkita ompelisiko pojallekin jämäpaloista jotain. Seuraavaksi tosin pitänee käydä tuolinpäällisten kimppuun, ja kaiketi täällä pitäis siivotakin joskus ;) onneksi on vain kaksi (pitkääää) työpäivää viikolla.

Joulu on ohi, jes!

maanantai 21. joulukuuta 2015

Joululahjoja

Tuli rutistettua viikossa loput 9 joululahjaa. Työt vähän hidasti tahtia, mutta deadlinen koittaessa eilen, valmista on! Kankaista lähes kaikki (paitsi resorit) Kangashamstereista.


Esikoiselle ompelin tunikan (sk 1/09 paidan pohjalta) merenneidot trikoosta koossa 122cm.


Sekä Lumikin mekon joustofroteista (sk 1/09 mekko pohjalla) koossa 122cm.


Viimeisenä eilen valmistuneet Rakkaus-pöksyt sivutaskulla (Sk 11-12/09 pojan housut pohjalla) :)


Keskimmäinen sai myös Rakkaus-pöksyt harmaina (Sk 11-12/09 tytön housut) koossa n.98cm (kuva jäljempänä) sekä tiikeripaidan (sk 01/09) Noshin trikoosta koossa 98cm.



Nuorimmaiselle ompelin kesäksi 86cm t-paidan Ob 4/10 papana-kaavalla. Rakkaus-housujen kaavan pohjana 86cm Ob6/13 Giant triangle.


Siskontytölle nopsaan haaremit pallofroteesta (saa nähdä sopiiko -kaavalla).


Viimeisenä valmistui isimiehelle eka huppari, mustasta nukatusta collegesta, resorista ja Starwars-trikoosta. Kaavana pohjalla Joka tyypin kaavakirjan L koon miesten paita. Muutamia virheitä tuli mut niitten kanssa saa elää lahjan jo saanut ukkokulta ;)



maanantai 7. joulukuuta 2015

Liinapinossa tuulee, uusi tulokas Indajani Yee!


Liinapuolellakin tapahtuu, kun sille päälle sattuu. Pari liinaa lähti lyhentyneinä (Girasol Amitola & Ellevill Jack), yksi uusi tuli tilalle. Kantoliinakauppa.fi:ssä oli mustan perjantain alessa Indajani Yee ja semmoinen lähti turkoosilla kuteella viitoskoossa mulle :) kyseinen liina on tasapäinen, jossa hapsut. Pesun jälkeen hapsuja lukuunottamatta tasan 4,2m ja leveyttäkin jäljellä 73cm. Muistaakseni neliöpaino on jotain 250g luokkaa, ja ohuemmalta tuo tuntuukin kuin esim Indajani Tiil. Kesäksi tuo on varmasti tosi mukava, kudonta vaikuttaa ilmavalta. Nyt on ainakin aikaa pehmittää tuota kesäksi ;)


Yeen hapsut hiukan menivät sekaisin pesussa, mutta selvittely oli aika helppoa. Harkinnassa häntien lyhentäminen lähemmäs koristeellista osuutta :)

Liinapino 7.12.2015


Pinossa jäljellä:
Didymos Tom 3 (myydäkö vai ei, ollut 4,5v)
Indajani Tiil Naranja 6
Indajani Yee Turkoosi 5
Didymos Indio Turkoosi 5
Ellevill Zara Ocean 6 (ehkä myyn, mut vika Elle!)
Exidna 7 (myynnissä)
(Hui, ei villaa laisinkaan!)


Testissä meillä kävi Indajani wraptai. Siinä on säädettävä paneeli (leveyssuunnassa) sekä ylä että alareunasta. Ihan mukava tapaus oli :)

Kyllä tässä on ehditty ommellakin, siskon perheen lahjat ja omille mukeloille parit housut valmiina. Yhdet ei-lahja-housutkin (122cm jf) ompelin, tässä ne :)