torstai 30. tammikuuta 2014

Sitä sun tätä tammikuu täynnä

Talvista urheilua, lumisten portaiden kiipeäminen à isosisko

"Hiljainen" tammikuu. No se alkaa sentään olla kohta jo ohi :) Uuteen asuntoon aletaan olla kotiutuneita, ja viikottainen rytmikin on pikkuhiljaa löytymässä. 3-4 päivää viikossa Isosisko on päiväkodissa 6km päässä, joten viemistä ja hakemista on jonkun verran. Montaa vapaata viikonloppua tässä ei olekaan ehtinyt olemaan. Kuopus on edistynyt huimaa tahtia ja sormiruokailukin on edennyt ylähampaan puhjettua 9kk:na :)


Samoin on ohi "liinaton" (siinä mielessä etten ostanut yhtään) tammikuu, jonka lupasin itselleni. Eli ei osteta ellei myydä myös ;) tällä viikolla meninkin sitten myymään 3 kudottua liinaa! Pääsee etsiskelemään seuraavaa sopivaa liinaa....;) lähtijät ovat Didymoksen Eva 4 (liian lyhyt käyttötarkoitukseensa), Natibabyn Pihlaja 6 (liian liukas mulle) ja Haikarankehto Leo Marine 6. Kaksi ensimmäistä meni varmaan hyvä raon vuoksi, olivat molemmat villaliinoja ja mikäs sen parempi aika myydä kuin talvi. Jäihän noita kuitenkin kolme pitkää...

 

Kantaminen Arjen Apuvälineenä

 

Voisin tästä muutaman sanan sanoa :) meillä kantovälineet ovat olleet käytössä nyt päivittäin n. 9kk. Trikooliina, kudottu liina, neliöliina, reppu. Kaikkea on tullut kokeiltua ;) ja tarpeeseen ovat olleet. Tämä Kuopuksemme on aikasta liikkuvaista sorttia, ja jos ei välillä sitoisi likkaa liinaan, voisi olla enemmän itkua ja parkua. Isosisko kun ei siedä sitä, että hänen leikkejään tullaan sotkemaan, ja toisaalta on joitain asioita mihin ei muutenkaan saa koskea. Ruoanlaittoa helpottaa kummasti, kun voi läheisyyttä kaipaavan mukelon kietaista selkäpuolelle. Kaupassa saa kädet vapaaksi eikä isosiskonkaan kantaminen ole niin raskasta apuvoiman kera kuin ilman :) 



Kuopion Prisman lastenhoitotilat on päivitetty ihan kivoiksi ;)

Nukutuskin on kätevää selkäpuolelle, voipi sitten rauhassa joko ahkeroida tai laiskotella, ihan miten tykkää ;)


Selkään sitomisesta puheenollen, nyt kun ollaan kuukauden vähän päälle harjoiteltu perusreppua vahvistuksilla (linkki videoon), niin sehän on alkanut jopa sujua :) sidon sen nykyään aina, jos tarvitsee muksu selkäpuolelle laittaa, ollaan kertaallen käyty jopa ulkona näin, hakemassa sisko hoidosta. Nyt onkin sitten hakusessa The one liina tuohon sidontaan, toivottavasti löydän sen....

Isosiskon oma liina testauksessa...3,2m perusreppu ilman vahvistuksia.


Harrastettuakin on tullut ehdittyä. Juuri ja juuri. Eli leivontaa (banaanijogurttikakku piimäkakkuohjeella) ja ompelua (vanhasta villapaidastani lapselle välilapaset). Siinäpä ne....;)


Lopuksi pitää vielä blogata näistä ihanista tossuista, jotka Sannitin -blogin pitäjä teki meille :) Blogissa siis heidän omat ja tässä meidän :) kelpaa kantoliinailla eikä varpaita palele! Sittemmin on lisätty nämäkin kappaleet ;)


maanantai 13. tammikuuta 2014

Elossa ;)


Jospa viimein olisi hetki aikaa hengähtää ja kirjoittaa. Hautajaiset, joulut ja muutot hoidettu pois alta, kevättä kohden mennen, vaikka talvi tulikin sitten viimein....pöh.

Päälle viikko sitten muutettiin uuteen isompaan asuntoon, jossa osa tavaroista etsii vielä paikkaansa, mutta taitaa käydä niin että kaikelle löytyykin paikka :D Liinat löysivät kodin Expedit-hyllyköstä...Esikoinen on kotiutunut mainiosti ja Kuopuksella on tilaa ryömiä ja kiipeillä tukia vasten :P


Liinarintamalla sen verran, että enimmäkseen käytössä on Ellevillen (jonka myymälän(?) ulkopuolella on ollut tulipalo, joten tilaukset ei pyöri ihan niin jouhevasti kuin välillä) Norwegian Mie, jännän värinen villaliina, jota jo esittelinkin viimeksi :) se on tällä hetkellä sekä ulkokäytössä edessä kietaisuristissä, että sisällä selkärepussa vahvistuksin. Ihanan pehmeä ja mukautuvainen.


Kokadi Mandalina saapui vuodenvaihteessa, jumitti joululiikenteesä. Kaunis ja mun värinen, vielä pitää päästä sinuiksi sidottavuuden kanssa. Painaa nopeasti, joten sidontaa ei kannata hutiloida. Ostin tuon selkäsidontoja varten ja selkärepussa tuota oonkin käyttänyt :) Mandalina on osittain pellavaa, siksi ryppyinen.


Haikarankehto Leo Marinea tuli testattua myös, pitihän sitä sidontakuva ottaa myyntiä varten...onkin aika mukava liina :) Jos löytyisi muun värisenä kuin marine tai natur (joka sekin on mulla käynyt), niin voisin harkita hankkimista.Tämä liina onkin lähtenyt kaverille :)


Joululomalla ei ollutkaan juuri muuta tekemistä kuin harjoitella selkäsidontoja, oli kyl niin maar kurjat kelit tuolloin. Mutta hei, jouluaattona oli lunta, Pohjanmaalla! Tehtiin kävelyreissu koko perheellä :)


Viikonloppuna olin Kantoliinakahvilan järjestämällä Neliöliinan ompelukurssilla! Toki neliöliinan osaan ommella, mutta lähinnä seuran takia sinne meninkin ja imemään muilta neuvoja mieleen. Itse ompelin vain nukenkantoneliön Esikoiselle :)



Siinäpä pala haukattavaksi :) palaillaan...